Van oude naar nieuwe glans: De kwaliteitsvolle aanpak van Klusbedrijf van Duin bij badkamerrenovaties

Gepubliceerd op 2 mei 2023 om 14:14

Zoals veel mensen weten is de badkamer een belangrijke plek in ieder huis. Het is de plek waar mensen zich opfrissen, ontspannen en soms zelfs hun dag beginnen of eindigen. Daarom is het van groot belang om ervoor te zorgen dat de badkamer comfortabel, functioneel en esthetisch aantrekkelijk is. In dit blog zal ik uitleggen hoe wij badkamers renoveren en waar wij allemaal op letten om de hoogste kwaliteit te leveren.

De eerste stap in het renoveren van een badkamer is het bepalen van de wensen van de klant. We willen weten hoe de klant de badkamer wil gebruiken en welke stijl hij of zij voor ogen heeft. Dit geeft ons de informatie die we nodig hebben om een indeling/ontwerp te maken van de badkamer die past bij de behoeften en wensen van de klant. 

Wanneer het ontwerp klaar is en de klant akkoord heeft gegeven beginnen we met het demonteren van de oude badkamer. Dit omvat het verwijderen van alle oude tegels, sanitair, en meubels, We letten hierbij goed op de staat van de leidingen, want deze moeten indien nodig vervangen worden en in veel gevallen verplaatst. Ook controleren we of de elektra nog voldoet aan de hedendaagse eisen, zo niet wordt de elektra ook vervangen. In veel gevallen is er in oude badkamers een tekort aan stopcontacten, dit betekend dat er dan vaak 1 of 2 nieuwe stopcontacten aangelegd moeten worden. Zoals je misschien wel begrijpt willen wij er zeker van zijn dat het leidingwerk en de elektra in goede staat zijn voordat we beginnen met de installatie van nieuwe elementen zodat de nieuwe badkamer ook weer zo'n 20 jaar probleemloos mee kan. 

Wanneer de oude badkamer is verwijderd, beginnen we met de opbouw van de nieuwe badkamer. We starten met het leidingwerk en de elektra hierna zorgen we dat eventuele meubels genoeg houvast hebben in de muur, in sommige gevallen heeft een badkamer een gipswand met houten balken, je wil natuurlijk wel dat een wasbak dan vastzit in het hout en niet alleen in het gips. Indien gewenst installeren we hierna de elektrische vloerverwarming en de douchegoot, bij de installatie hiervan moet je goed nadenken dat de vloer uiteindelijk afloopt richting de goot. Hier na komt de installatie van de vloer- en wandtegels. Dit is een belangrijk onderdeel omdat de tegels het grootste deel van de uitstraling van de badkamer bepalen. We letten erop dat de tegels op de juiste manier worden gelegd, zodat het resultaat mooi en duurzaam is. De voegen proberen wij zoveel mogelijk door te laten lopen, al is dit niet altijd mogelijk omdat een klant soms ook kan kiezen voor een bepaalde afmeting tegels waarbij de vloer en wandtegels afwijkende maten hebben.

Wanneer de badkamer getegeld, gevoegd, gekit en geverfd is. beginnen we met de installatie van het sanitair, waaronder de douche, eventueel het bad, het toilet en de wastafel. Het is belangrijk dat je bij het maken van het ontwerp rekening houd met de maten van de meubels. zodat je zeker weet dat er voldoende ruimte is om ze te gebruiken. Ook kijken we goed naar de aansluiting van de leidingen en zorgen we ervoor dat alles goed functioneert.

Als laatste stap in het proces installeren we de meubels, accessoires en verlichting. Dit omvat het ophangen van spiegels, het plaatsen van kastjes en planken, en het installeren van verlichting. We zorgen ervoor dat alles netjes is afgewerkt en goed werkt.

Bij Klusbedrijf van Duin streven we altijd naar het leveren van hoogwaardige kwaliteit. Daarom gebruiken we alleen hoogwaardige materialen en werken we met ervaren en gekwalificeerde vakmensen. We luisteren nauwkeurig naar de wensen van de klant en zorgen ervoor dat we een ontwerp leveren dat volledig voldoet aan hun verwachtingen. We houden rekening met elk detail en streven naar perfectie in elk aspect van het project.

Ook begrijpen we dat sommige klanten hun eigen tegels, sanitair en meubels willen aanschaffen voor hun badkamerrenovatie. Dit is geen probleem, we werken graag samen met onze klanten om hun droomontwerp te realiseren. Echter, het is wel belangrijk om te weten dat wij verantwoordelijk zijn voor de aanschaf van bouwmaterialen, zoals tegellijm, voorstrijk, leidingwerk, elektra, voegmiddel, etc.. Dit garandeert dat de kwaliteit van het werk hoog blijft en dat de juiste materialen worden gebruikt voor een duurzaam resultaat. Daarom kunnen klanten zelf hun keuze maken voor het sanitair, tegels en meubels en wij zorgen voor de rest. Wij zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de badkamerrenovatie voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen en de verwachtingen van de klant overtreft.

Als u op zoek bent naar een professionele badkamerrenovatie, neem dan gerust contact met ons op. We staan altijd klaar om te helpen bij het realiseren van uw droombadkamer en zorgen voor een hoogwaardige kwaliteit van het werk.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.