Mechanische ventilatie reiniging en onderhoud al vanaf € 79,95,-

Een mechanisch ventilatiesysteem zorgt ervoor dat de lucht in een gebouw continu wordt ververst, waardoor de luchtkwaliteit op peil blijft en gezondheidsproblemen worden voorkomen. Het is daarom essentieel om een mechanisch ventilatiesysteem regelmatig te onderhouden.

 

Een slecht onderhouden ventilatiesysteem kan leiden tot vervuilde lucht, wat kan resulteren in gezondheidsklachten zoals hoofdpijn, vermoeidheid, allergieën en luchtweginfecties. Bovendien kan een vuil ventilatiesysteem leiden tot schimmelvorming en vochtproblemen, wat weer kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen en structurele schade aan het gebouw.

 

Het regelmatig onderhouden van het ventilatiesysteem zorgt ervoor dat het systeem optimaal blijft functioneren en dat de lucht in het gebouw schoon en gezond blijft. Het onderhoud omvat onder andere het reinigen van de ventilatiekanalen en het vervangen van filters. Door dit tijdig te doen, wordt de levensduur van het ventilatiesysteem verlengd en worden hoge kosten voor reparatie of vervanging voorkomen.

 

Kortom, het onderhouden van een mechanisch ventilatiesysteem is van groot belang om de luchtkwaliteit in een gebouw op peil te houden en gezondheidsproblemen te voorkomen.

Voor en na het reiniging van kanalen


Kosten onderhoud/vervanging van mechanische ventilatie unit

Soort onderhoud Prijzen
Reinigen van Mechanische ventilatiebox € 79,95,-
Klein onderhoud (Reinigen van ventilatie kanalen) € 179,-
Groot onderhoud (Onderhoud aan ventilatiebox + reiniging van ventilatiekanalen € 199,-
Vervanging van mechanische ventilatie unit € 495,-
Vervanging van mechanische ventilatie unit en ventielen + reiniging van ventilatie kanalen € 599,-

Prijzen zijn inclusief btw, materiaal en voorrijdkosten (in Amersfoort).


Na ongeveer 15 jaar is het verstandig om een mechanisch ventilatiesysteem te vervangen, omdat de prestaties van het systeem in de loop der tijd achteruitgaan. Het systeem kan minder efficiënt worden en meer energie verbruiken, waardoor de kosten hoger worden en het comfort in huis afneemt.

 

Bovendien kunnen na verloop van tijd verschillende onderdelen van het ventilatiesysteem verslijten, waardoor de kans op storingen en reparaties toeneemt. Het vervangen van het systeem kan daarom op de lange termijn kostenbesparend zijn en zorgen voor een betere luchtkwaliteit in huis.

 

Een nieuw ventilatiesysteem biedt ook de mogelijkheid om te profiteren van de nieuwste technologieën en verbeterde prestaties. Moderne ventilatiesystemen zijn energiezuiniger en hebben geavanceerde functies zoals vocht- en temperatuurregeling, waardoor het comfort in huis nog verder wordt verbeterd.

 

Kortom, het vervangen van een mechanisch ventilatiesysteem na 15 jaar is verstandig om te zorgen voor een betere luchtkwaliteit, kostenbesparing en een verbeterd comfort in huis.