Kalkaanslag: De voordelen van de waterontharder van Aqua solution.

Gepubliceerd op 30 april 2023 om 19:40

Wij streven ernaar om onze klanten te voorzien van innovatieve en effectieve oplossingen voor hun problemen. Het "kalk probleem" is een veelvoorkomend probleem waar klanten mee te maken hebben. Gelukkig biedt de waterontharder van Aqua Solution hier een oplossing voor. In deze blog zal ik u alles vertellen over de werking en voordelen van deze waterontharder en waarom het een slimme keuze kan zijn voor uw huishouden.

Wat is kalk eigenlijk?

Om duidelijk te krijgen hoe we het kalk probleem kunnen oplossen is het eerst belangrijk om te weten wat kalk überhaupt is. Kalk is een witte, harde afzetting van mineralen, zoals calcium en magnesium, die zich vormt in leidingen en apparatuur wanneer water verdampt of opdroogt, zie de foto's hieronder.

Voorbeelden van kalk afzetting op sanitair zoals de douchekraan en wastafelkraan.

Wat is een keramische waterontharder?

Een keramische waterontharder is een apparaat dat hard water omzet in zacht water door middel van een keramische cartridge. Hard water bevat veel mineralen, zoals calcium en magnesium, die zich kunnen afzetten op apparaten en leidingen, waardoor deze kunnen beschadigen. Zacht water daarentegen bevat minder mineralen, waardoor apparaten en leidingen langer meegaan en er minder kalkaanslag ontstaat.

Hoe werkt de keramische waterontharder van Aqua Solution?

De keramische waterontharder van Aqua Solution werkt door middel van een speciale keramische cartridge die in het apparaat zit. Het water stroomt door de cartridge, waarbij de mineralen die het water hard maken, zoals calcium en magnesium, worden omgezet in kleine kristallen die niet kunnen hechten aan oppervlakken. Hierdoor blijven er geen kalkresten achter in de leidingen en op de apparaten. Het resultaat is zacht water dat beter is voor het milieu, je gezondheid en je portemonnee. Door dit proces blijven alle mineralen in het (drink)water en verandert er niks aan de samenstelling in tegenstelling tot een zoutontharder.

Wat zijn de voordelen van een keramische waterontharder?

Het gebruik van een keramische waterontharder heeft veel voordelen. Ten eerste heb je geen tot nauwelijks meer kalkafzetting in de keuken, badkamer en op sanitair en servies. dit zorgt voor een directe besparing op schoonmaakmiddelen en dan heb je ook weer tijd om andere dingen te doen. Ten tweede is zacht water beter voor de gezondheid en het milieu. Omdat er minder zeep nodig is om het zachte water schoon te maken, wordt er minder zeep in het milieu geloosd en dit is ook beter voor de huid. Ten derde gaan apparaten en leidingen langer mee omdat er geen kalkaanslag ontstaat. Dit betekent dat er minder reparaties nodig zijn en dat je geld kan besparen. Tot slot is zacht water beter voor de energierekening. Omdat er minder kalkaanslag in de cv-ketel ontstaat, hoeft de ketel minder hard te werken om het water te verwarmen, waardoor er minder energie wordt verbruikt.

Waarom kiezen voor de keramische waterontharder van Aqua Solution?

De keramische waterontharder van Aqua Solution heeft een aantal unieke voordelen ten opzichte van andere waterontharders op de markt. ten eerste is de cartridge van Aqua solution van hoge kwaliteit en gaat lang mee. deze hoeft enkel eens in de 3 jaar vervangen te worden. ten tweede is de waterontharder zeer gemakkelijk te installeren. Het apparaat kan namelijk al binnen een uur geïnstalleerd worden en hierdoor krijg je dus ook geen hoge rekening voor de montage. Ten derde is de waterontharder van Aqua Solution compact en past het in kleine ruimtes, vanwege deze compactheid staat het ook niet in de weg en is het esthetisch verantwoord. Tot slot bieden wij 15 jaar volledige garantie op de geleverde waterontharders mits de cartridge, met drievoudige filtering, eens per 3 jaar vervangen wordt. een uitstekende klantenservice en ondersteuning, waardoor klanten kunnen vertrouwen op een betrouwbaar en professioneel bedrijf dat hen kan helpen met eventuele problemen of vragen die ze hebben over de waterontharder. 

Waarom Klusbedrijf van Duin?

Bij ons kunt u rekenen op uitstekende service en informatie over de waterontharder van Aqua Solution. Wij hebben de kennis en ervaring om u te adviseren over de beste oplossing voor uw specifieke situatie. We zorgen voor een professionele installatie van uw waterontharder en bieden indien nodig periodiek onderhoud aan de cartridge. Bovendien zijn we altijd beschikbaar om eventuele vragen te beantwoorden en u te voorzien van informatie over de voordelen en werking van de Aqua Solution waterontharder.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.